Το καλάθι σας

REAL ARTIST SERIES – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ… ΠΩΣ ΕΓΙΝΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΝΥΧΙΩΝ & ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙ ‘ΑΥΤΟ; – ΜΕΡΟΣ 1.

RealArtist brillbird blog featured image - My story by Viktoria
VIKTORIA HORVATH
VIKTORIA HORVATH
Absolute International Master Educator Official Mentor

Τα νύχια είναι η μοίρα μου. Πιστεύω ότι σε αυτά τα 2-3 εκατοστά επιφάνειας υπάρχουν άπειρες δυνατότητες! Γι` αυτό το λόγο έγινα Nail Artist και Διεθνής Master Εκπαιδεύτρια, ώστε να μοιράζω τις γνώσεις και το μεράκι μου...

Αλλά ο δρόμος, έως εδώ που είμαι σήμερα, δεν ήταν πάντα ξεκάθαρος. Γεννήθηκα στην Ουγγαρία, και είμαι περήφανη Ουγγαρέζα. Προέρχομαι από μια φτωχή οικογένεια, αλλά όπως κάθε νέα στα 20 της, είχα πολλά σχέδια και ιδέες. Ήθελα να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε πολλά πράγματα και να μάθω περισσότερα για τα πάντα. Πάντα μου άρεσε να μαθαίνω, να εκπαιδεύομαι, να σπρώχνω και να τεντώνω τα όρια των ικανοτήτων μου. Είμαι μαξιμαλιστής και εργασιομανής. Μερικές φορές πάρα πολύ, το μυαλό μου σχεδόν ποτέ δεν σταματά, και δεν θέλω καν να. Σέβομαι και δίνω προσοχή στις λεπτομέρειες. Όποια και αν είναι η εργασία, θα το κάνω όσο το δυνατόν ακριβέστερα, φροντίζοντας το ποιοτικό περιεχόμενο.

Δεν είμαι ικανοποιημένη με το μέτριο καλό αποτέλεσμα, ούτε στη δουλειά μου, ούτε στις σπουδές μου, ούτε στις διδασκαλίες μου. Ο στόχος μου πάντα είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ότι πέτυχα είναι μετά από εμπεριστατωμένες, επίμονες, και συχνά ατελείωτες ώρες εργασίας. Και υπομονή … πολλή υπομονή. Όμως πάντα αξίζει τον κόπο, γιατί μόλις είστε στο δρόμο προς το στόχο σας, θα είσαστε σε μια διαδικασία όπου θα αναπτυχθείτε, θα είστε σοφότεροι, θα μάθετε πολλά, θα είστε πιο υπερήφανοι, γενναίοι, και ισχυρότεροι.

RealArtist brillbird blog featured image - My story by Viktoria

Αρχικά, ήθελα να μάθω το επάγγελμα των νυχιών ως δευτερεύουσα δουλειά. Το 2006, πέρασα τις επίσημες διεθνείς εξετάσεις OKJ Europass – Hand and Foot Care Specialist με εξαιρετικά, μέγιστη βαθμολογία. Ερωτεύτηκα με το επάγγελμα. Παρόλο που ήμουν ακόμα στα πανεπιστημιακά μου χρόνια, άρχισα να κάνω τα νύχια των φίλων και των συναδέλφων μου τακτικά. Έκανα επίσης πολλά μαθήματα τεχνικής και design και έγινα επίσημη NSI Nail Artist. Σίγουρα ήθελα να βελτιωθώ. Ένας επαγγελματίας που έχει παρόμοιο χρόνο στο επάγγελμα όπως εγώ, σίγουρα θα θυμάται ότι ούτε οι τεχνικές ούτε οι πρώτες ύλες εκείνη την εποχή ήταν τόσο προηγμένες όσο είναι σήμερα. Όλα ήταν πιο δύσκολα τότε, χρειαζόμασταν καλές σχέσεις για να παρακολουθήσουμε καλά μαθήματα και εκτιμήσαμε καλύτερα τα καλά προϊόντα. Δεν υπήρχε αμφιβολία… μόνο ποιότητα, σε όλα! Αναπτύχθηκα με αυτό το πνεύμα και δεν το άφησα ποτέ να μειωθεί.

Ήρθα στην Ελλάδα το 2007 για να σπουδάσω και να εργαστώ, για να αποκτήσω πρακτική άσκηση για τις σπουδές μου. Δεν ήξερα καθόλου ελληνικά, επικοινωνούσα με όλους στα αγγλικά. Ντρεπόμουν που δεν μιλούσα ελληνικά και σίγουρα ήθελα να τα μάθω. Το οποίο πέτυχα με την πάροδο του χρόνου. Αφού έμαθα να διαβάζω ελληνικά, ήταν πιο εύκολο και να μιλήσω. Αν και γραπτώς, μέχρι σήμερα έχω πολλές ελλείψεις. Ερωτεύτηκα τη χώρα και τον άντρα μου, ένας μοναδικός και υπέροχος άνθρωπος, ίδιο εργασιομανής σαν κι εμένα, και αποφάσισα να μετακομίσω εδώ μετά την αποφοίτησή μου. Το μόνο ερώτημα ήταν ποιο επάγγελμα να διαλέξω, καθώς είχα πολλές, πολύ καλές ευκαιρίες.

RealArtist brillbird blog featured image - My story by Viktoria

Το 2008 αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Károly Eszterházy με εξαιρετικά αποτελέσματα ως Διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού και Ειδική Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Ως επιχειρηματίας εξακολουθώ να χρησιμοποιώ και να αναπτύσσω τις γνώσεις μάρκετινγκ και εκπαίδευσης ενηλίκων που απέκτησα κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών μου σπουδών.

Το ίδιο έτος, το 2008, έκανα γραπτές και προφορικές εξετάσεις ενδιάμεσης γλώσσας στα Αγγλικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Το 2008 ήταν πράγματι το έτος των αποφάσεων. Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω ένα Master Training που διοργανώθηκε από την εταιρεία IBD. Πέτυχα Master Level και Master Title και στις δύο κατηγορίες, Ακρυλικό και Gel. Ίσως ήταν τότε που συνειδητοποίησα πραγματικά ότι είμαι μία πραγματικά καλή καλλιτέχνης νυχιών και ότι αυτό, το ακόμα αναπτυσσόμενο επάγγελμα, με χρειάζεται. Θέλω να δώσω ένα καλό παράδειγμα.

RealArtist brillbird blog featured image - My story by Viktoria

Τον ίδιο χρόνο, τελικά μετακόμισα στην Ελλάδα και άρχισα να εργάζομαι σχεδόν αμέσως ως καλλιτέχνης νυχιών. Εργάστηκα ως υπάλληλος σε ένα salon, αλλά επίσης εφοδίασα ένα μικρό δωμάτιο στο σπίτι, το τέλειο μίνι salon όπου καλωσόριζα τους πελάτες μου για να τους κάνω πιο όμορφους. Δούλεψα πολύ και πολύ καλά, έκανα ωραία δουλειά, η οποία σύντομα πήρε φήμη. Και ποτέ δεν ήμουν φτηνή. Οι τιμές μου ήταν υψηλότερες από τον ανταγωνισμό μου, αλλά  ένιωθα αυτοπεποίθηση με την ικανοποίηση των πελατών που έλαβα. Η δουλειά που έβαλα για την εκμάθηση του επαγγέλματος και στη συνεχή ανάπτυξη του επιπέδου δεξιοτήτων, τα προϊόντα υψηλής ποιότητας που πάντα χρησιμοποιούσα, απαιτούσαν ανάλογές τιμές. Ποτέ δεν ζήτησα περισσότερα από ό, τι ξέρω ότι αξίζω. Πάντα έδινα την καλύτερη ποιότητα εργασίας από τα χέρια μου. Ήδη και τότε…

… Δούλευα αποκλειστικά με Φόρμες νυχιών και ποτέ με tips,
… Έκανα επεκτάσεις βάσης νυχιών,
… Λίμαρα τη γραμμή του χαμόγελου,
… Λύγισα τα νύχια για να τα κάνω πιο στενά,
… και χρησιμοποίησα περήφανα και με αυτοπεποίθηση Τροχό νυχιών.

Γνωρίζατε ότι εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν έτοιμα προϊόντα για τεχνική επέκτασης βάσης νυχιών;  Έπρεπε να ταξιδέψω στη Γερμανία για να μάθω πώς να φτιάχνω υλικό για αυτή την τεχνική από χρωματιστά τζελ και ακρυλικά. Ω ναι, ήθελα τόσο βαθιά να μάθω τα πάντα και να τα κάνω καλά.

RealArtist brillbird blog featured image - My story by Viktoria

Στην αρχή, οι πελάτες μου ήταν δύσπιστοι για τις τεχνικές που χρησιμοποιούσα και που δεν είχαν ξαναδεί, αλλά σύντομα με εμπιστεύτηκαν. Είδαν και ένιωσαν τη διαφορά. Χάρηκα πολύ που ήταν τόσο χαρούμενοι…το να φέρνω την ευτυχία και την αυτοπεποίθηση από όμορφα νύχια είναι ο πρωταρχικός στόχος της δουλειάς μου. Με την πάροδο του χρόνου, αναρωτήθηκα γιατί δεν θα μπορούσα να βοηθήσω το επάγγελμα να αναπτυχθεί και εδώ στην Ελλάδα. Αλλά οι συνάδελφοί μου δεν καλωσόρισαν αυτή την ιδέα. Επιτέθηκαν, είπαν ανόητα πράγματα για μένα, και μάλιστα μερικοί από αυτούς με κοροϊδεύουν στα social media επειδή δεν μιλούσα καλά ελληνικά, ενώ επρόκειτο να βοηθήσω και να δώσω συμβουλές για τους τεχνικούς νυχιών. Δεν κατάλαβα γιατί ήταν πρόβλημα που ήθελα να μοιραστώ τις γνώσεις μου. Γιατί δεν ήταν ευχαριστημένοι με την εξέλιξη; Γιατί δεν ήθελαν να μάθουν; Υπήρχε μεγάλη υστέρηση, έπρεπε να γίνουν καινοτομίες. Είμαι πραγματικά μόνη εδώ με αυτό το πάθος, την αγάπη και την αφοσίωση για των Επάγγελμα Νυχιών;

Η ψυχή ενός αληθινού καλλιτέχνη, μπορεί να πληγωθεί βαθιά από την αρνητικότητα… οπότε για να επαναφορτίσω τον εαυτό μου με πολλή θετικότητα, ταξίδεψα στην Ουκρανία για ένα φανταστικό 5ήμερο μάθημα με την Valentina Denisenko. Σε τελική ανάλυση, το σχήμα EDGE ήταν ήδη σε πλήρη εξέλιξη εξαιτίας της… Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη που έμαθα, έκανα εξετάσεις και έγινα Master για αυτό το σχήμα και τεχνική. Ήθελα να μάθω πώς να το κάνω τέλειο και ακριβές, και ανυπομονούσα να το φορέσω και να το διδάξω. Μου άρεσε κάθε λεπτό αυτού του μαθήματος, και το EDGE είναι το αγαπημένο μου σχήμα νυχιών μέχρι σήμερα. Το πιο δύσκολο και το πιο όμορφο … ίσως γι’ αυτό …

RealArtist brillbird blog featured image - My story by Viktoria

Το 2010, αποφάσισα τελικά να ανοίξω κατάστημα εδώ στην Κόρινθο. Το σχέδιο δεν ήταν μόνο η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και υπηρεσιών, αλλά και η διανομή των απαραίτητων προϊόντων υψηλής ποιότητας. Το μόνο ερώτημα ήταν ποια μάρκα να ψηφίσω. Γνώρισα πολλά προϊόντα μέσα από μαθήματα και στη δουλειά μου, ήξερα ακριβώς τι περίμενα από μια μάρκα. Επέλεξα την Crystal Nails και πέρασα την απαιτούμενη εξέταση του Official Educator για αυτό, το οποίο αργότερα ανέπτυξα σε τίτλο Master.

RealArtist brillbird blog featured image - My story by Viktoria

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι τίτλοι Master δεν δίνονται εύκολα. Ποτέ δεν ήταν εύκολο να επιτευχθεί και ποτέ δεν θα είναι. Πρέπει να περάσετε ένα πολυήμερο μάθημα σε κάθε περίπτωση, ακολουθούμενο από πρακτικές και γραπτές εξετάσεις. Πρέπει να το αξίζετε, πρέπει να αποδείξετε τις γνώσεις σας για αυτό και πρέπει να εργαστείτε σκληρά!  Γι ‘αυτό ακριβώς αισθάνομαι προσβεβλημένη όταν έχω να δω συναδέλφους ξαφνικά, αυθαίρετα να αυτοαποκαλούνται ως Masters και να πωλούν τα μαθήματά τους. Εξαπατώντας όχι μόνο τους άλλους αλλά και τους εαυτούς τους. Στα μάτια μου, αυτοί οι άνθρωποι δεν θα είναι ποτέ σε υψηλό επίπεδο, ανεξάρτητα από την ποιότητα των επαγγελματιών που είναι. Τι είδους άνθρωπος είναι αυτός που θέλει να εκπαιδεύσει τους άλλους ενώ λέει ψέματα και δεν σέβεται το βάρος του τίτλου Master; Είναι ακόμη πιο ασεβείς προς τον εαυτό τους και προς εκείνους που δικαίως το κέρδισαν με σκληρή δουλειά,  μερικές φορές  περισσότερες από μία φορές. Αν κάποιος θέλει τον τίτλο Master επειδή αισθάνεται ότι είναι έτοιμος σε γνώσεις και δεξιότητες, τότε υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να το πράξει σε όλο τον κόσμο. Εάν για οικονομικούς λόγους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μια τέτοια εκδήλωση, υπάρχουν εταιρίες όπως και εμείς που υποστηρίζουν τους πραγματικά εξαιρετικούς επαγγελματίες. Δεν είναι λοιπόν η λύση καταπατώντας τα πάντα και σε όλους, και να βάζουν έναν ψεύτικο τίτλο. Αυτή είναι μια επαίσχυντη πράξη. Και όμως, δυστυχώς, το βλέπω πολύ συχνά. Αλλά αυτό με κάνει ακόμα πιο περήφανη που δεν ανήκω ανάμεσά τους… Ούτε εγώ, ούτε οι μαθητές μου, που με την καθοδήγηση και την υποστήριξή μου, φέρουν περήφανα τον πραγματικό τίτλο του Master ή International Master, ή και των δύο.

Θέλετε να μάθετε τη συνέχεια και το τέλος της ιστορίας μου; Σύντομα κοντά σας με το επόμενο κεφάλαιο.

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση!

#lovetobenailartist #proudtobebrillbird

Ακολουθήστε με στα Social Media και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου αν χρειάζεστε τη βοήθεια ή τη συμβουλή μου! Θα χαρώ να σας υποστηρίξω με τη βοήθειά μου.

Σου άρεσε? Κοινοποιήστε το!

Σχολιάστε και/ή Συμμετάσχετε στη συζήτηση!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
0 Comments
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων

Αυτά ίσως σας ενδιαφέρουν...

Έχετε ερωτήσεις;

Γράψτε μας στη bbstore@brillbird.gr

Ασφαλείς πληρωμές

με πιστωτική/χρεωστική κάρτα

Δωρεάν αποστολή

για παραγγελίες άνω των 100€

Πολύτιμα δώρα

με κάθε παραγγελία

ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ!

Κάντε κλικ στο κουμπί περιστροφής για να έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε 1 από τα 4 κουπόνια έκπτωσης για την τρέχουσα ή την επόμενη αγορά σας εντός μίας ημέρας.
  • Τα κουπόνια ισχύουν για 1 ημέρα μόνο, για μία παραγγελία και 1 περιστροφή επιτρέπεται ανά 24ωρο.
  • Τα κουπόνια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με άλλα κουπόνια!
ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ!
Ποτέ.
Θύμισέ μου αργότερα.
Όχι ευχαριστώ!